Uw technologiebedrijf heeft in 2021 een goed jaar achter de rug en heeft naam gemaakt op uw thuismarkt. Het begin van het jaar is traditioneel een goed moment om de balans op te maken en te kijken naar nieuwe markten in Europa voor verdere groei.

Een uitbesteed verkoopmodel zal uw Europese expansie bevorderen en tegelijk de kosten, het personeelsbestand en het algemene risico verminderen.

Dus, als de beslissing eenmaal is genomen, hoe lang duurt het dan om met een uitbesteed verkoopmodel aan de slag te gaan?

Laten we het proces eens bekijken en zien hoeveel tijd u moet investeren om uw verkoop uit te besteden en effectief voor u te laten werken in Europa.

Uitbestede verkoop is een goede keuze als:

U hebt momenteel een klein verkoopteam dat moeite kan hebben om het plotselinge gewicht van nieuwe leads aan te kunnen.

U weet waar u moet zijn, waar de groei nu is, voor uw vertical, maar u hebt geen lokale middelen beschikbaar en bent niet in staat om deze nieuwe kans aan te pakken. Uw huidig verkoopteam heeft minder kans van slagen in een uitdagende nieuwe bedrijfsomgeving die zij niet kennen. Uw budget laat het gewoon niet toe om een volledig, vast verkoopteam in dienst te nemen, zeker niet vooraleer u een nieuwe markt hebt leren kennen. Je hebt geen full-time vertegenwoordiger nodig in je nieuwe regio… nog niet.

Je kent je nieuwe doelmarkt gewoon niet zoals je je huidige kent. Een uitbesteed verkoopbedrijf zorgt niet alleen voor het juiste team, maar geeft u ook de middelen die u nodig hebt om snel te groeien. Een verkoop evaluatie zal u laten zien waar u heen gaat en waar u heen wilt. Overeengekomen doelstellingen zullen u in staat stellen transparant te handelen:

Verduidelijk alle aspecten van uw verkoopfunctie.

Stroomlijn inkomende en uitgaande B2B leadgeneratieprocessen. Eventuele toekomstige knelpunten opsporen en verhelpen voordat zij zich voordoen.

U helpen bij het kiezen van de grootte van uw verkoopteam en het aantal functies dat voor u zal werken, bijvoorbeeld verkoop binnen versus verkoop buiten.

Zoals bij alle zakelijke beslissingen voor grote ondernemingen zijn er veel do’s en don’ts van uitbestede verkoop, maar één ding waar u zich bewust van moet zijn, is de behoefte aan een sterk verkoopteam. Eén ding kunt u zeker weten: met internationale verkoopuitbesteding kunt u profiteren van jarenlange succesvolle verkoopervaring in Europa. Een partnerschap met een Europees uitbesteed verkoopagentschap is een logische eerste stap op uw weg naar Europa.