U bent aan het uitbreiden in Europa en moet snel werken om gekwalificeerde leads te genereren voor de markt. Het opzetten van uw interne en buitendienst verkoopagenten met een sterke pijplijn van potentiële technologie kopers is de basis voor een goede opbouw en een stap naar ROI, of uw bedrijf nu een startup of een groeiende onderneming is.

Moderne marketingstrategieën gaan razendsnel en de technieken van de verschillende soorten marketing gaan soms verloren in het gedrang. Leadgeneratie en directmarketingdiensten zijn twee verschillende termen, hoewel we ze in sommige opzichten door elkaar gebruiken.

Waar we het over eens moeten zijn, is dat beide strategieën in dezelfde categorie vallen en beide moeten worden gebruikt om een effectieve campagne op te zetten die resultaten oplevert. Zaken doen is niet meer zo eenvoudig als het vroeger was. Wat vroeger neerkwam op aankloppen of een telefoontje of twee, resulteert nu in een gemiddelde van 12 directe en indirecte contactpunten. In plaats van één enkele “verkoop”-rol is business development een mix van drie hoofdrollen geworden: Leads genereren, marketing en verkoop.

Een goed lead generation team zal de interesse van klanten in uw branche wekken door gegevens te bekijken, leads te definiëren en een pijplijn samen te stellen.

Zij zullen dit doen met behulp van een verscheidenheid aan analyse- en communicatietechnieken. De definitie van een lead is: iedereen die interesse toont in uw goederen of diensten, en die via leadgeneratie met uw apparaat in contact zijn gekomen – of het nu gaat om een goed geschreven blogbericht, een bericht op sociale media, een live-evenement waar ze uw gegevens hebben verzameld, of Google hen naar u heeft geleid.

Laten we eens kijken naar deze lead generation strategieën: Content Marketing:

Blog posts, informatieve artikelen over de industrie intentiegegevens: niet alleen lead kwalificatie, maar ook trends in de industrie. Een lead gen-team zal de industrie woorden volgen op traditionele en sociale media om zeer relevante outreach te ontwikkelen.

Sociale media: Facebook-bedrijfspagina’s, LinkedIn-posts, Instagram-foto’s, rechtstreekse berichten, Twitter. Dit kan gratis zijn of u kunt succesvolle betaalde marketing doen op sociale media om individuele berichten te promoten of gewoon om verkeer naar uw website te leiden. Retargeting-campagnes richten zich specifiek op mensen die uw website hebben bezocht, maar nog niet zijn geconverteerd naar inkomende leads.

Live-evenementen, webinars: tijdens de pandemie waren er niet veel live-evenementen, maar de meeste gingen naadloos over op online-evenementen en webinars – die misschien niet zo persoonlijk zijn, maar wel exponentieel meer leads aan de top van je funnel brengen. Dit is niet alleen een kans voor u om gezien te worden als een thought leader, maar u krijgt ook de kans om te netwerken met invloedrijke namen in de industrie, zowel grote klanten als de concurrentie te identificeren. Dit kan leiden tot veel contactmomenten, telefoongesprekken en persoonlijke ontmoetingen voor uw verkoopteam.

Leadgeneratie zal administratief worden behandeld om uw ratings en beoordelingen te waarborgen, door ze zoveel mogelijk bij te houden en te verzorgen.

E-mailcampagnes: Deze zijn nuttig om klanten te herinneren aan nieuwe producten of diensten en kunnen, als ze goed worden uitgevoerd, de toon zetten voor uw bedrijf. Het kan moeilijk zijn om de aandacht van drukbezette professionals te krijgen en te houden, dus is het van essentieel belang dat de e-mails die u verzendt opvallen tussen alle andere in hun inboxen en een ervaren lead generation service zal dit naadloos doen.

Het uitbesteden van lead generation en direct marketing diensten aan Europa biedt flexibiliteit, laag risico, efficiëntie en een nauwe samenwerking met u – om uw doelen en doelstellingen te bereiken.

(om uw doelen en doelstellingen te bereiken, te beginnen met deze twee aspecten van uw marketingstrategie en eindigend met gesloten deals.)